چرخ گوشت خانگی همانطور که از نامش مشخص است، جهت خرد کردن یا به اصطلاح چرخ کردن گوشت مورد استفاده قرار می گیرد و یکی از اقلام بسیار ضروری در تمام خانهها محسوب میشود.
انواع مختلفی از چرخ گوشتهای خانگی در بازار وجود دارد که با ظرفیت ها و قدرت های گوناگون تولید شده و میتوان با استفاده از آنها به راحتی گوشت را چرخ کرده و جهت تهیه غذا مورد استفاده قرار داد و حتی می توان انواع مختلفی از کالباس و سوسیس را نیز با استفاده از این دستگاه تهیه کرد.
چرخ گوشت خانگی ، معرفی و راهنمای خرید پرفروش ترین چرخ گوشتها در بازار
علاوه بر این می توان با استفاده از چرخ گوشت علاوه بر گوشت گوسفند و گوساله، گوشت مرغ ماهی و بسیاری از سبزیجات را با استفاده از این دستگاه چرخ کرده و خرد نمود.
همچنین بسیاری از افراد که قصد تهیه شیرینی در خانه دارند نیز می توانند از این دستگاه جهت ورز دادن بهتر خمیر شیرینی استفاده کرده و کار را بسیار راحت تر کنند.
این کار باعث یکدست تر شدن و خوشبخت تر شدن خمیر شیرینی پزی میشود.
توجه داشته باشید که انواع مختلفی از چرخ گوشت در بازار موجود است که دارای ابزارها و تجهیزات جانبی هستند و میتوان با استفاده از آنها در اندازه ها و اشکال مختلفی گوشت را چرخ کرد.
در سال های دور، چرخ گوشت خانگی با استفاده از نیروی دست و اهرم کار می کرد و تنها با استفاده از دست و چرخاندن اهرم دستگاه عمل چرخ کردن را انجام می داد.
اما با پیشرفت تکنولوژی، انواع مختلف از چرخ گوشت تولید شده که با استفاده از نیروی برق، عمل چرخ کردن را انجام داده و بسیار قدرتمند هستند.
البته از چرخ گوشت های قدیمی هنوز در کشورهای کمتر توسعه یافته مانند کوبا، ونزوئلا، کره شمالی و … که قدرت خرید مردم در این کشور را پایین است، استفاده می شود.
همانطور که گفته شد، چرخ گوشتهای خانگی یکی از لوازم و وسایل بسیار مهم و ضروری در خانه محسوب می شود که بسیاری از افراد در زمان تهیه جهیزیه و یا در سال های بعد از ازدواج، به دنبال خرید آن هستند.
شاید در نگاه اول فکر کنید که تمامی چرخ گوشت ها شبیه به هم بوده و انتخاب و خرید یکی از آنها بسیار ساده است.
اما توجه داشته باشید که چرخ گوشت های عرضه شده به بازار دارای قدرت های مختلف و گنجایش های مختلفی بوده که در طرح ها و رنگ های گوناگون و با نام های مختلف در بازار موجود هستند.
به همین منظور انتخاب و خرید چرخ گوشت مناسب شما می تواند کمی دشوار بوده و لازم است که به نکات و فاکتورهای مهمی در هنگام خرید توجه کنید تا بتوانید انتخاب درستی انجام دهید.
فاکتور های مهم در خرید چرخ گوشت خانگی
در هنگام خرید چرخ گوشت به فاکتورهای مهم و ضروری باید توجه کرد تا بتوان انتخاب درستی انجام داده و دستگاه باکیفیتی را خریداری نمود.
از جمله این فاکتورها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
قدرت دستگاه:
همانطور که گفته شد انواع مختلفی از چرخ گوشت در بازار موجود است که دارای قدرت های مختلفی می باشند.
در هنگام خرید چرخ گوشت حتماً به میزان قدرت آن که با واحد وات نمایش داده می شود دقت کنید.
بهترین قدرت جهت انتخاب یک محصول مناسب، ۱۴۰۰ تا ۲۰۰۰ وات می باشد.
البته محصولات دیگر با قدرت های کمتر نیز وجود دارد اما استفاده از آنها جهت چرخ کردن حجم بالای گوشت چندان توصیه نمی شود.
جنس بدنه و تیغه دستگاه:
جنس بدنه و بخصوص جنس تیغه چرخ گوشت خانگی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و حتماً باید تیغه و قطعات داخلی دستگاه از از فلز ضد زنگ بوده و کیفیت ساخت آنها نیز بالا باشد.
این امر باعث افزایش طول عمر و جلوگیری از فرسودگی قطعات در هنگام استفاده و شستشو می شود.
راحتی در شستشو و تمیز کردن:
سعی کنید در هنگام خرید به سراغ محصولاتی بروید که قطعات داخلی آنها به راحتی قابل باز شدن و جداسازی باشد تا بتوان در هنگام شستشو به سرعت دستگاه و قطعات داخلی را تمیز کرده و شستشو نمود.
تیز بودن و برندگی تیغه:
در هنگام خرید حتما به تیز بودن و برندگی تیغه توجه داشته باشید، زیرا تیغه دستگاه وظیفه اصلی چرخ کردن را انجام داده و در صورت تیز نبودن در هنگام استفاده می تواند باعث له شدن گوشت گردد.
همچنین ممکن است باعث ایجاد فشار و آسیب به دستگاه گردد.
دیگر ویژگی های چرخ گوشت خانگی
ویژگی های دیگر نیز در هنگام خرید چرخ گوشت وجود دارد که از اهمیت کمتری برخوردار بوده اما می تواند باعث تمایز میان محصولات موجود در بازار گردد.
از جمله این ویژگیها عبارتند از:
- وزن کم و راحتی در جابجایی
- ابعاد مناسب سینی گوشت
- وجود پایه های ضد لغزش
- طول سیم مناسب جهت دسترسی راحتتر به برق
- وجود محفظه های جمع کردن سیم
- دارا بودن روکش محافظ
بهترین برندهای چرخ گوشت
برند های مختلفی در بازار موجود است که از بهترین آنها می توان به برندهای زیر اشاره کرد:
- براون
- بوش
- پاناسونیک
- تفال
- ناسیونال
- فیلیپس
- مولینکس
- کنوود
- فلر
- همیلتون
- هاردسون
- پارس خزر
نکات مهم در زمان استفاده از چرخ گوشت خانگی
توجه داشته باشید که در هنگام استفاده از چرخ گوشت، حتما نکات و موارد زیر را رعایت کنید تا علاوه بر افزایش کارایی دستگاه، طول عمر آن نیز افزایش یابد.
تمیز کردن فضای داخلی دستگاه:
قبل از استفاده از چرخ گوشت حتماً قطعات داخلی، محفظه و لوله آن را تمیز کنید، زیرا ممکن است گرد و غبار یا اشیای ریز درون آنها وارد شده و یا حشرات ریز در آن وجود داشته باشد.
شستشوی گوشت قبل از چرخ کردن:
همیشه قبل از چرخ کردن، گوشت را به خوبی بشویید و تمیز کنید تا در هنگام چرخ کردن خون و مواد اضافه وارد چرخه گوش نشود.
همچنین این کار باعث از بین رفتن آلودگی های سطحی گوشت می گردد.
سرد کردن گوشت قبل از چرخ کردن:
قبل از استفاده از چرخ گوشت خانگی حتماً مدتی گوشت را درون یخچال یا فریزر قرار دهید تا کمی سرد شده و سفت گردد.
این کار باعث می شود تا دستگاه راحت تر گوشت را خرد کرده و چرخ کند و به تیغه دستگاه فشار کمتر وارد میشود. اما توجه داشته باشید که از یخ زدن گوشت جلوگیری کنید و گوشت یخ زده را درون چرخ گوشت قرار ندهید.
خودداری از چرک کردن مواد آبدار:
همانطور که گفته شد می توان سبزیجات را نیز با استفاده از چرخ گوشت چرخ کرده و خرد نمود، اما بهتر است از چرخ کردن موادی که آب زیادی دارند خودداری کرد.
زیرا سبزیجات و مواد آبدار در هنگام چرخ شدن، آب زیادی از خود خارج کرده که ممکن است وارد موتور دستگاه گردد و باعث آسیب به آن شود.
همچنین چرخ کردن مواد آبدار باعث ایجاد فشار به دستگاه میگردد و بازده کار را پایین می آورد.
علاوه بر این به هیچ وجه پیاز را استفاده از چرخ گوشت خوردن کنید، زیرا باعث فرسودگی قطعات داخلی دستگاه میشود.
تمیز کردن و شستشوی قطعات داخلی:
توجه داشته باشید که بعد از هر بار استفاده از چرخ گوشت خانگی حتماً قطعات داخلی و درون محفظه آن را به خوبی تمیز کرده و شستشو نمایید.
این کار باعث رعایت بهداشت و جلوگیری از به وجود آمدن و تکثیر آلودگی در دستگاه می شود و خطر بروز مسمومیت یا بیماری را کاهش می دهد.
علاوه بر این تمیز شدن قطعات و محفظه داخلی دستگاه باعث جلوگیری از فرسایش و زنگ زدگی می گردد و از کند شدن تیغه جلوگیری می کند.
قرار دادن دستگاه در ارتفاع مناسب:
در هنگام کار با دستگاه بهتر است آن را در ارتفاع مناسب نسبت به بدن خود قرار دهید تا بتوانید راحت تر از آن استفاده کنید.
این کار باعث کاهش فشار به کمر و شانه شما می گردد و از آسیب دیدگی های احتمالی جلوگیری می کند.
خاموش کردن دستگاه بعد از هر بار استفاده:
بعد از هر بار استفاده از چرخ گوشت خانگی ، حتماً دستگاه را خاموش کرده و آن را به حالت روشن رها نکنید زیرا این کار باعث بالا رفتن دور موتور دستگاه شده و نهایتاً منجر به فرسودگی قطعات موتور میشود.
بررسی و سرویس دستگاه:
به صورت دوره ای و با توجه به کارکرد دستگاه و مصرف خود، بهتر است نسبت به بررسی و سرویس دستگاه اقدام کرده و از سلامت قطعات آن مطمئن شوید.
بهترین زمان برای این کار هر ۶ ماه یکبار می باشد و بهتر است جهت انجام این کار به نمایندگی های مجاز مراجعه نمایید.