گیرنده دیجیتال یک دستگاه الکترونیکی بسیار کارآمد و مفید است که میتوان با استفاده از آن سیگنال های شبکه های موج کوتاه و موج بلند رادیویی و تلویزیونی منطقه ای و ماهواره ای را دریافت کرده و با استفاده از یک دستگاه پخش مثل ضبط صوت یا تلویزیون، صدا و تصویر شبکه ها را به اجرا در آورد. این دستگاه با نام های دیگری نظیر رسیور و Set Top Box نیز خوانده می شود و از سال ۱۹۸۰ به صورت عمومی و برای استفاده در خانه ها به بازار عرضه شد. این محصول در واقع تحولی در فناوری دیجیتال محسوب شده و به طور کلی یک سامانه دیجیتالی است که دارای تیونر های ورودی و خروجی بوده و به باید آنها را به تلویزیون و آنتن متصل کرد تا بتوان امواج شبکه های زمینی، ماهوارهای، اینترنتی و کابلی را دریافت نمود.
گیرنده دیجیتال ، معرفی و راهنمای خرید بهترین محصولات در بازار
امروزه تمامی شبکه های رادیویی و تلویزیونی داخلی و ماهواره ای با استفاده از گیرنده دیجیتال قابل دریافت هستند. البته به دلیل پیشرفت تکنولوژی، کیفیت تصاویر به صورت HD در دسترس است که تنها با استفاده از گیرنده های دیجیتال میتوان آنها دریافت کرده و دیگر سیستم های قدیمی کاربردی ندارند. بنابراین وجود استفاده از این دستگاه ها بسیار ضروری خواهد بود. قابل ذکر است که بسیاری از تلویزیون های پیشرفته موجود در بازار دارای گیرنده دیجیتال داخلی هستند و میتوان به منظور دریافت شبکه های داخلی از آنها به راحتی استفاده کرد. اما برای دریافت شبکه های ماهواره ای و همچنین شبکه های آنلاین، نیاز به دستگاه های گیرنده قوی تر خواهید داشت. اگر قصد تماشای شبکه های ماهواره ای و آنلاین را ندارید، میتوانید تنها با خرید یک دستگاه تلویزیون ارزان قیمت و البته با کیفیت و همچنین یک دستگاه گیرنده، در هزینه های خود صرفه جویی کرده و به راحتی شبکه های داخلی را تماشا کنید.
توجه داشته باشید که در بازار انواع مختلفی از گیرنده های دیجیتال وجود دارد که هر کدام کیفیت و کاراریی خاص خود را داشته و امکانات خاصی را در اختیار شما قرار می دهند تا از آنها استفاده کنید. بنابراین قبل از خرید این محصولات بهتر است ابتدا تفاوت های میان آنها را بهتر بشناسید تا بتوانید انتخاب درستی انجام دهید.
تفاوت انواع گیرنده دیجیتال
از جمله مهمترین تفاوت های گیرنده های دیجیتال در کیفیت قطعات به کار رفته در آنها و تعداد فیش های خروجی آنهاست که باعث ایجاد اختلاف قیمت و تنوع مدل در بازار میشود. قطعات و اجزای با کیفیت باعث افزایش طول عمر و بازده بالاتر دستگاه در کارکرد شده و رضایت کاربر را به همراه دارد زیرا بهتر میتواند سیگنال ها را دریافت کرده و با کیفیت بالاتری به شما نمایش دهد. تعداد فیش های ورودی و خروجی نیز تاثیر زیادی در قیمت تمام شده داشته و هرچه تعداد آنها بیشتر باشد، قیمت خرید نیز بالاتر است. زیرا میتوان آنتن های بیشتری به دستگاه وصل کرده و از یک دستگاه گیرنده دیجیتال به روش های مختلف از جمله HDMI تصواری خروجی دریافت کرد. حتی برخی دستگاه ها را میتوان به طور هم زمان به دو تلویزیون متصل کرده و دو شبکه مختلف را مشاهده نمود. کیفیت در ساخت بدنه و طراحی پنل جلوی دستکاه نیز میتواند در قیمت خرید دستگاه تفاوت ایجاد نماید. زیرا در برخی دستگاه ها از پنل لمسی استفاده شده است که باعث بالا رفتن قیمت آن می شود.
از جمله مهمترین و موثرترین فاکتورها در ایجاد تفاوت میان دستگاه های گیرنده، قدرت دریافت فرکانس و قطعات پردازش دستگاه است. در واقع قدرت یک گیرنده دیجیتال زمانی مشخص می شود که بتواند در یک منطقه با فاصله زیاد از دکل های رادیویی و در شرایط نامساعد جوی بتواند تصاویر شفاف، واضح و روشن به شما نمایش دهد. در چنین شرایطی هر چه تصاویر بهتر باشد، آن دستگاه ارزش خرید بالاتری دارد. قطعات داخلی دستگاه های موجود در بازار بسیار متفاوت است اما تا حدودی میتوان از کیفیت آنها مطلع شد. از جمله قطعات داخلی که تاثیر زیادی در کیفیت دستگاه دارند میتوان به پردازنده مرکزی، مدارهای مصرفی و IC های گیرنده امواج اشاره کرد که اگر کیفیت بالایی داشته باشند میتوانند با سرعت بالاتری دستگاه را به حالت آماده به کار درآورده، منوها را روان تر اجرا کرده و کانال ها را با سرعت بالاتری نمایش دهند.
تمامی دستکاههای گیرنده دیجیتال توانایی نمایش تصاویر با کیفیت HD را دارند اما دستگاه هایی نیز در بازار موجود است که میتوانند با کیفیت Full HD نیز تصاویر را نمایش دهند و همین امر باعث برتری آنها میشود. برای اتصال گیرنده به تلویزیون نیز در تمامی دستگاه ها خروجی AVI قرار داده شده است اما دستگاه هایی که دارای خروجی HDMI هستند میتوانند تصاویر را بسیار با کیفیت تر به نمایش در آورده و بازده بالاتری داشته باشند. همچنین این دستگاه ها با استفاده از خروجی HDMI میتوانند صدا را نیز با کیفیت بالاتری پخش نمایند.
نکات مهم در هنگام خرید گیرنده دیجیتال
- قبل از انتخاب و خرید، ابتدا بودجه خود را مشخص کرده و سپس بر اساس سلیقه و نیاز خود اقدام به خرید کنید.
- در هنگام خرید به تعداد پورت های ورودی و خروجی و نوع آنها دقت داشته باشید.
- بهتر است انتخاب خود را از برندهای آشنا و شناخته شده انجام دهید.
- قبل از خرید کیفیت تصویر و سرعت اجرای دستگاه را بررسی کنید.
- قدرت اجرای فرمت های مختلف و قابلیت های جانبی دستگاه مانند اتصال به اینترنت و درگاه USB و بلوتوث را بررسی نمایید. برخی دستگاه ها نیز دارای قابلیت ضبط و بخش برنامه ها هستند که میتواند برای شما بسیار مفید باشد.
- بهتر است دستگاهی را انتخاب کرده که دارای ضمانت نامه و گارانتی معتبر باشد تا در هنگام بروز مشکل بتوانید به آنها مراجعه کنید.
شیوه نصب و راهاندازی گیرنده دیجیتال
ابتدا آنتن را به گیرده متصل کرده و سپس با استفاده از کابل HDMI یا AVI، دستگاه را به تلویزیون متصل نمایید. سپس دستگاه را روشن کرده و از بخش تنظیمات اقدام به جستجوی کانال ها نمایید.