آبگرمکن دیواری یکی از انواع آبگرمکن های خانگی است که جهت استفاده در آپارتمان ها و خانه های کوچک و همچنین به منظور نصب در فضاهای محدود بخصوص در آشپزخانه ها طراحی و روانه بازار شده است. امروزه بسیاری از خانه ها به صورت آپارتمانی هستند یا متراژ چندان بزرگی ندارند، به همین منظور برای گرم کردن آب مورد استفاده در آشپزخانه و استحمام میزان آب گرم کمتری مورد نیاز است. در نتیجه استفاده از آبگرمکن دیواری میتواند گزینه بسیار خوبی باشد زیرا این محصولات دارای بازدهی بالاتر و مصرف انرژی کمتری هستند. به همین دلیل برای خانواده های کم جمعیت انتخاب بسیار ایده آل و مقرون به صرفه ای می باشند.
آبگرمکن دیواری، معرفی و راهنمای خرید بهترین محصولات در بازار
طراحان این نوع محصولات، سیستمی بسیار کاربردی را برای ساخت آنها به کارگرفته اند تا مصرف کنندگان بتوانند آب گرم مورد نیاز خود جهت شستشو و استحمام را برای مدت طولانی در اختیار داشته باشند. همچنین ابعاد کوچک و فشرده این محصولات باعث می شود تا فضای کمتری در خانه را به خود اختصاص دهند.
نکات مهم در هنگام خرید آبگرمکن دیواری
- اندازه و ابعاد محصول
اولین نکته در انتخاب و خرید یک آبگرمکن، توجه به ابعاد و اندازه بدنه محصول است. زیرا برای نصب و را اندازی آنها ابتدا باید فضای مناسبی را در نظر گرفت و این فضا باید با ابعتد بدنه متناسب باشد. همچنین فضای داخلی آشپزخانه را نیز باید در نظر بگیرید و دقت کنید که محصول خریداری شده قسمت زیادی از آشپزخانه را اشغال نکرده و باعث به هدر رفتن فضای در دسترس جهت قراردادن وسایل دیگر نشود. بهترین انتخاب برای مکانهای کوچک، محصولاتی با ابعاد کوچک است.زیرا نه فضای زیادی برای نصب آن مورد نیاز است و نه حرارت تولید شده در زمان کار کرد باعث گرم شدن هوای داخلی می شود.
- انرژی مورد نیاز برای اشتعال
امروزه برای شروع به کار آبگرمکن ها و اشتعال مشعل های آنها از دو سیستم متفاوت استفاده می شود و هر کدام از آنها ویزگی های خاص خود را دارند.
- آبگرمکن دیواری برقی : این محصولات با استفاده از نیروی برق عمل اشتعال را انجام داده و شروع به کار میکنند و تنها کافیست تا لوله آب گرم را باز کرده تا مشعل ها با استفاده از چند جرقه مشتعل گردند. این محصولات برای مکانهایی که فشار آب پایینی دارند بسیار مناسب اند. همچنین مصرف گاز در آنها بسیار کمتر است و بوی کمتری ایجاد میکنند.
- آبگرمکن دیواری گازی : این محصولات برای مشتعل کردن مشعل های خود از حجم فشرده گاز استفاده کرده و با استفاده از علمک همیشه روشن خود، شعله بزرگ و ناگهانی تولید میکنند. این نوع سیستم برای آبگرمکن های بزرگ بسیار کارآمدتر است و شعله قوی تری ایجاد میکند اما نمیتوان از آنها در خانه های کوچک و با فشار آب کم استفاده کرد. همچنین مصرف سوخت در آنها بیشتر بوده و بوی بیشتری تولید میکنند که ممکن است در فضاهای کوچک آزاردهنده باشد.
- قابلیت تنظیم شعله
قابلیت تنظیم شعله دستگاه، ویژگی بسیار کاربردی است که امروزه در بسیاری از محصولات وجود دارد و میتوان با استفاده از آن میزان شعله های دستگاه را به دلخواه تنظیم کرده تا مقدار آبگرم بیشتری تولید کند و با سرعات بیشتری این کار را انجام دهد. همچنین در صورت عدم نیاز به شعله های زیاد، میتوان مقدار آن را تنظیم کرده تا آبگرم ملایم تری تولید کند و مانع از به وجود آمدن رسوب در لوله ها و فرسایش قطعات دستگاه شود. همچنین سوخت کمتری مصرف کرده و فضای داخلی خانه را نیز گرم نمیکند.
- ظرفیت مخزن
تمامی مدلهیا آبگرمکن دیواری دارای مخزن داخلی جهت گرم کردن آب هستند اما ظرفیت این مخزن ها کم بوده و با توجه به ابعاد دستگاه بین ۵ تا ۱۵ لیتر است. درواقع این نوع محصولات برای گرم کردن آب در حال جریا طراحی شده اند و آب درون مخزن میتواند مقدار کمی از آب مورد نیاز شما را تامین کند.بنابراین اگر به مقدار آبگرم زیادی در طول روز احتیاج دارید، باید به سراغ محصولاتی با مخازن بسیار بزرگ بروید یا از آبگرمکن های ایستاده استفاده کنید.
- فشار آب درون لوله ها
عمده آبگرمکن های دیواری با استفاده از آب پر فشار شروع به کار کرده و فشار آب کم باعث شروع به کار کردن آنها نمیشود. اما مدلهای کوچک و برقی این محصولات میتوانند تا حدودی به شما کمک کرده و با فشار آب کم نیز کار کنند. در واقع اگر میخواهید همیشه آب گرم داشته باشید و از آبگرمکن دیواری استفاده می کنید، حتماً باید فشار آب مناسبی برای آنها فراهم نمایید. اما اگر فشار آب منطقه همیشه کم است، بهتر است از آبگرمکن های ایستاده استفاده کنید زیرا آبگرمکن های دیواری به گونه ای طراحی شده اند که میتوانند آب درحال جریان لوله ها را گرم کنند و مخزن کوچکی دارند. بنابراین اگر آب در حال جریان کم باشد، عملاً ابگرم زیادی تولید نمیشود. اما آبگرمکن های ایستاده دارای مخزن بزرگ و سیستم همیشه فعال هستند تا آب درون مخزن همیشه گرم مانده و بتوان در هر زمان از آن استفاده کرد. در واقع سیستم این دستگاه ها جهت گرم کردن آب درون مخزن طراحی شده و وابسته به فشار آب درون لوله نیستند. البته آبگرمکن های ایستاده سوخت بیشتری نسبت به آبگرمکن های دیواری مصرف کرده و هزینه قبض گار را بالا میبرند.
- قابلیت تنظیم دما
قابلیت تنظیم دما ویژگی بسیار کاربردی است که در برخی مدلهای آبگرمکن دیواری وجود دارد و میتوان با استفاده از آن دمای آب را تنظیم کرده و آبگرم با گرمای دلخواه بدست آورد. در واقع شما درجه حرارت آب را برحسب سانتیگراد کنترل کرده و به راحتی آن را تنظیم میکنید.
- میزان آب گرم تولیدی
تمامی مدلهای آبگرمکن های دیواری دارای عددی به نام میزان آبگرم تولیدی در یک ساعت یا FHRهستند که هرچه این مقدار بالاتر باشد، توان دستگاه برای تولید آب گرم بیشتر است. بر اساس آمار، FHR آبگرمکن های گازی از آبگرمکن های برقی بیشتر است و میتوان آب گرم بیشتری از آنها بدست آورد. مقدار FHR نیز معمولاً بر روی برچسب انرژی درج شده و میتوانید با مشاهده آن، به میزان آب گرم تولیدی در یک ساعت پی ببرید.
- جرقه زن خودکار
از دیگر قابلیت های مفید در برخی مدلهای آبگرمکن دیواری میتوان به جرقه زن خودکار اشاره کرد که میتواند فرآیند گرم کردن آب را برایتان بسیار راحت تر کند. در زمانی که لوله آب را باز میکنید، جرقه زن عمل کرده و مشعل ها را روشن میکند. همچنین زمانی که لوله بسته است نیز میتواند دمای آب را همیشه گرم و آماده مصرف نگه داردو در واقع با کاهش دمای آب مخزن، به طور خودکار مشعل ها را به صورت شعله کوتاه روشن کرده تا آب مخزن را به آرامی گرم کنند. این ویژگی ها باعث افزایش ایمنی دستگاه در هنگام مصرف نیز میشود.
- ایمنی دستگاه
ایمنی آبگرمکن اهمیت بسیار زیادی دارد و باید در هنگام خرید به این نکته توجه بسیار شود زیرا ایمنی پایین دستگاه باعث به خبر افتادن جان شما و اعضای خانوادتان می شود. بنابراین در هنگام خرید بهتر است به سراغ محصولات دارای نماد استاندارد و تایید ایمنی بروید و آن را از فروشگاه ها و نمایندگی های معتبر خریداری نمایید. علاوه براین بهتر است آبگرمکن دیواری مورد نظر شما دارای امکاناتی نظیر سیستم خاموش کننده خودکار، جرقه زن خودکار، کلاهک تعدیل و … باشد تا بتواند در هنگام خطر مانع از انفجار شود.
برای نصب و راه اندازی آبگرمکن نیز بهتر است به افراد با تجربه و نمایندگی ها تماس گرفته و از آنها کمک بخواهید تا عملیات نصب و راه اندازی به درستی انجام گردد و از ایجاد خطرات احتمالی و خرابی های زودهنگام جلوگیری شود. همچنین هر چند وقت یکبار خودتان عملکرد دستگاه بررسی کرده و مواردی مانند نشتی گاز، انتشار دود در محیط و رنگ شعله ها را بر اساس استاندارهای لازم چک کنید تا از بروز حادثه و خرابی های احتمالی پیشگیری شود.
- قیمت خرید
همانطور که میدانید، قیمت خرید آبگرمکن دیواری با توجه به فاکتورهایی مانند ابعاد و اندازه، ظرفیت مخزن، سیستم گازی یا برقی، برند، قابلیت های جانبی و … تعیین می گردد. به همین دلیل بهتر است قبل از خرید ابعاد بودجه خود را مشخص کرده و سپس با توجه به موارد فوق و بر اساس نیاز خود اقدام به خرید نمایید. توصیه میشود محصولانی را انتخاب کنید که دارای گارانتی و خدمات پس از فروش نیز باشد تا بتوانید در مواقع نیاز از آنها کمک بگیرید.