سرخ کن خانگی وسیله ای کاربردی و بسیار مفید است که می تواند غذاهای شما را به سرعت آماده کند.
این دستگاه محبوبیت بسیاری در بین افراد مختلف دارد. همچنین می توان از آن دستگاه برای آماده کردن انواع غذاها استفاده کرد.
سرخ کن خانگی ، معرفی و راهنمای خرید پرفروش ترین سرخ کن ها در ایران
به طور کلی دستگاه سرخ کن از اجزا سادهای مثل المنت گرم کننده و سبد فلزی تشکیل شده است.
برای نگهداری سبد و جا به جا کردن آن نیز دستگیر های به صورت ثابت یا جدا شونده تعبیه شده است.
به کمک این دسته می توان سبد را به راحتی بالا و پایین حرکت داد.
در بسیاری از فست فودها نیز برای سرخ و برشته کردن مواد از سرخ کن ها استفاده می شود.
زیرا به دلیل تماس مستقیم المنت با روغن،انرژی کمتری از اتلاف شده و غذا سریع تر آماده می شود.
معمولاً جنس بدنه سرخ کن خانگی از استیل یا فولاد نرم تهیه می شود.
اما تنها تفاوت استفاده از استیل برای ساخت بدنه، مقاومت در برابر خوردگی آن است.
زیرا فولاد بعد از استفاده مداوم آرام آرام خورده می شده و زنگ می زند.
همچنین سیستمی برنامه نقطه سرد نیز در این دستگاه وجود دارد.
با استفاده از این سیستم هنگامی که خرده های غذا در ته ظرف ده نشین میگردند، دیگر اثری از لکه دار شدن و یا فاسد شدن روغن مشاهده نمی شود.
یکی از دلایل عدم محبوبیت سرخ کن ها در سال های گذشته، مصرف زیاد روغن آنها بود.
البته در سالهای اخیر دستگاههای تولید شده روغن کمتری نیاز داشته اند.
حتی در برخی مدلها دیگر نیازی به روغن برای سرخ کردن نیست.
انواع سرخ کن خانگی
سرخ کن های موجود در بازار در شکل های مختلف عرضه شده اند.
اما بطور کلی به سه دسته تقسیم بندی می شوند:
۱. سرخ کن های معمولی الکتریکی:
این نوع سرخ کن تماا از یک المنت و یک محفظه روغن تشکیل شده و بسیار ساده است.
البته درجه حرارت آن قابل تنظیم بوده و میتواند موارد غذایی را در درجه های مختلف سرخ کند.
۲. سرخ کن های بدون روغن یا کم مصرف:
در این نوع سرخ کن ها، مواد غذای بدون استفاده از روغن سرخ می شود.
بجای روغن مواد غذایی با استفاده از جریان سریع هوا آماده می گردد.
۳. مینی سرخ کن ها:
مینی سرخ کن ها در واقع نوع کوچک شده سرخ کن های معمولی هستند.
اما تمام قابلیت ها و امکانات مورد نیاز را به همراه دارند.
نکات مهم در هنگام خرید
قبل از خرید سرخ کن خانگی به چند نکته توجه داشته باشید تا بتوانید انتخاب درستی انجام دهید:
بودجه و گارانتی سرخ کن :
سرخ کن های موجود در بازار متناسب با امکانات خود با قیمت های متفاوتی عرضه شده اند.
بهتر است ابتدا مدلهای مختلف را بررسی کرده و با توجه به نیاز خود و میزان بودجه ای که دارید اقدام به خرید نمایید.
برخی مدلها نیز دارای گارانتی یک یا دو ساله هستند.
توصیه می کنیم که حتماً یکی از محصولات گارانتی دار را انتخاب کنید.
در صورت خراب شدن دستگاه، گارانتی میتواند آن را با هزینه کمتر تعمیر کند.
محفظه و میزان گنجایش سرخ کن :
در هنگام انتخاب سرخ کن ابتدا به تعداد نفرات خانواده خود دقت کنید و دستگاهی متناسب با آن انتخاب نمایید.
همچنین دستگاهی را انتخاب کرده که دارای محفظه استوانه ای باشد.
زیرا مواد غذایی بیشتر و بزرگتری را میتوان در آن جای داد و برای خانواده های پر جمعیت نیز مناسب است.
برای خانواده های کم جمعیت نیز سرخ کن خانگی با محفظه چهار گوش مناسب می باشد.
نوع سبد دستگاه:
سبد های طراحی شده برای سرخ کن ها در دو نوع آسانسوری و دستی موجود می باشند.
سبد ها دستی را به وسیله یک دسته جداگانه میتوان. بلند کرده و جابجا نمود.
در زمان بستن درب هم دسته را باید جدا کرد و سپس درب را بست.
اما سبد های آسانسوری دارای دسته یک تکه بوده و شاید در نگاه اول کار با آنها آسان تر باشد.
اما در طولانی مدت احتمال خرابی این سبد ها بالاست.
زیرا در سیستم بالابر آن رسوب جمع شده و یا ممکن است تکه های غذا در آن گیر کند.
در نتیجه بالابر گیر کرده و باید آن را کامل باز کردن و تمیز کنید.
چراغ وضعیت:
چراغ وضعیت قرار داده شده در دستگاه جهت نشان دادن روشن و خاموش بودن آن می باشد.
البته در برخی مدلهای سرخ کن خانگی این چراغ به گونه ای است که آماده به مار بودن دستگاه را نیز نشان میدهد.
به این معنی که در هنگام رسیدن دمای روغن به حد مناسب، چراغ به رنگ خاصی درآمده تا شما متوجه آن شوید.
فیلتر دستگاه:
برخی دستگاهها دارای فیلتر جهت جلوگیری از پخش شدن بوی خروجی ناشی از سرخ کردن غذا هستند.
البته بعد مدتی این فیلتر ها پر از جرم شده و دیگر قابل استفاده نیستند.
در نتیجه بهتر است در هنگام خرید مدلی را انتخاب کرده که فیلتر آن قابل تعویض باشد.
رنگ و طراحی دستگاه:
تولیدکنندگان دستگاههای متنوع با رنگ و طرح گوناگون به بازار عرضه کرده اند.
در نتیجه میتوانید سرخ کن خانگی را خریداری کردن که با دکوراسیون خانه شما هماهنگی داشته باشد.
همچنین باعث زیبایی آشپزخانه شما گردد.
البته برخی افراد نیز به این فاکتور اهمیت چندانی ندادن و کارایی دستگاه برایشان مهم تر است.
لایه داخلی محفظه:
در هنگام خرید دستگاهی را انتخاب کرده که جنس لایه داخلی محفظه آن نچسب باشد.
زیرا ضایعات غذا کمتر به آن چسبیده و نظافت و شست و شوی آن نیز به راحتی انجام میشوند.