قیمت و خرید اینترنتی بهترین و پرفروش ترین زودپز خانگی زودپز آلمانی ایرانی دیجی کالا

زودپز یکی از انواع دستگاه های مخصوص پخت و پز است که به وسیله تراکم فشار بخار عمل پخت را انجام میدهد و باعث سریع تر شدن فرایند پخت و پز می شود.

در گذشته برای تهیه غذا نیاز به شعله زیاد و استفاده از قابلمه های فلزی مرسوم بوده و تهیه غذا با استفاده از این وسایل بسیار زمانبر و خسته کننده بود.

اما با عرضه دستگاه زودپز به بازار، تهیه غذا بسیار سریعتر و راحت تر شده و وقتی که کمتری نیز صرف آن می شود.

 قیمت و خرید اینترنتی بهترین و پرفروش ترین زودپز خانگی زودپز آلمانی ایرانی دیجی کالا

زودپز چیست ، معرفی و راهنمای خرید پرفروش ترین زودپز های خانگی در بازار

امروز استفاده از زودپز بسیار رایج بوده و می توان به کمک آن انواع غذاهای مختلف از جمله آبگوشت قرمه سبزی برنج و غیره را به سرعت و به آسانی آماده کرد.

در نتیجه زودپز وسیله ای بسیار کارآمد و مفید است و می تواند به شما در تهیه غذا به خوبی کمک کند.

همانطور که گفته شد زودپز با استفاده از فشار تراکم بخار عمل پخت و پز را انجام می‌دهد.

این بخار به وسیله مواد غذایی مایع که درون زودپز قرار داده شده است ایجاد شده و مقداری از مایع همراه با غذا تبدیل به بخار میشود.

این بخار فضای داخل ظرف را پر کرده و متراکم می گردد و باعث تسریع در پخت و پز می شود. زیرا با این تراکم حرارت و فشار داخل ظرف بالا رفته و پیوند بین بافت های غذا را با سرعت بیشتری میشکند، در نتیجه باعث تسریع در پخت غذا می گردد.

در بازار انواع مختلفی از زودپز خانگی در برند ها و مدل های متنوع وجود دارد که هر کدام امکانات و ویژگی های خاص خود را به شما ارائه می دهند.

بنابراین این برای خرید یک زودپز خوب حتما باید به معیارها و مواردی توجه داشته باشید تا در هنگام خرید بتوانید یک محصول خوب را انتخاب نمایید.

 

انواع زودپز خانگی

همانطور که گفته شد، انواع مختلفی از زودپز وجود دارد که هر کدام ویژگی ها و امکانات خاص خود را دارند.

بطور کلی زودپز های خانگی به دو دسته گازی و الکتریکی به بازار عرضه شده آمد:

زودپزهای گازی:

این محصولات همانطور که از نامشان پیداست، تنها با استفاده از اجاق گاز قابل استفاده بودن و باید آنها را بر روی شعله مستقیم قرار داد.

در نتیجه فقط کافیست تا مواد غذایی مورد نظر را درون ظرف زودپز قرار داده و سپس آن را بر روی شعله اجاق گاز قرار دهید.

به همین راحتی زودپز شروع به کار کرده و غذا را در زمان کمی آماده می‌کند.

 

توجه داشته باشید که شعله های اجاق گاز را باید خودتان به صورت دستی تنظیم کنید و به دلیل عدم وجود تایمر در زودپز بهتر است توسط آن به زمان پخت و پز باشد.

زیرا اگر به مقدار بیش از حد بر روی گاز باقی بماند ممکن است غذا بسوزد و یا ظرف زودپز منفجر شود.

جنس این محصولات معمولاً از جنس استیل ضدزنگ تهیه شده و نسبت به زودپز های الکتریکی طول عمر و کارایی بالاتری دارند.

نقاط قوت:

  • غذا با سرعت بالاتر در این زودپزها آماده می‌شود.
  • به دلیل ابعاد کوچک به راحتی قابل حمل و جابجایی هستند.
  • فضای زیادی در کابینت اشغال نمی کنند.
  • فشار ایجاد شده در این نوع زودپزها بالاتر است و به همین دلیل غذا سریعتر آماده می‌شود.
  • دوام و ماندگاری بالاتری دارند.
  • هزینه خرید و هزینه گاز مصرفی در آن ها بسیار کم و مقرون به صرفه است.

 

نقاط منفی:

  • فاقد هرگونه تایمر و یا زمان سنج هستند.
  • حرارت باید برای آنها به صورت دستی تنظیم شود و معیار خاصی ندارد.
  • زمان پخت غذا در آن به صورت تجربی باید اندازه‌گیری شود، زیرا نمی توان درب آن را در زمان پخت باز کرد.
  • به دلیل گرم شدن و فشار بخار بالا در ظرف تنها زمانی می توان درباره آن را باز کرد که دمای بدنه ضربه بسیار پایین آمده باشد.

زودپزهای الکتریکی:

زودپز های الکتریکی نوع پیشرفت طرح زودپزهای خانگی هستند که استفاده از آنها بسیار راحت تر و آسان تر از مدل های گازی است.

زیرا این محصولات دارای نشانگر حرارتی هستند و میزان حرارت درون دستگاه را به شما نمایش میدهند. علاوه بر آن دارای تایمر بوده و میتوان زمان پخت را در آن تنظیم کرد.

به همین دلیل دیگر لازم نیست تا نگران سوختن و یا انفجار دستگاه باشید.

اما سطح فشار در این محصولات کمتر از زودپز های گازی است و به همین دلیل مدت زمان پخت کمی بیشتر طول خواهد کشید.

جنس بدنه و فلز به کار رفته در آنها نیز استیل بوده اما ضعیف‌تر هستند و طول عمر کمتری نسبت به مدل‌های گازی دارند.

نقاط قوت:

  • طرز استفاده و با آنها بسیار ساده است.
  • دارای منبع انرژی جداگانه بوده و از برق استفاده می کنند.
  • دارای تایمر و زمان سنج هستند و می‌توان زمان پخت را در آنها تنظیم کرد.
  • دارای نشانگر درجه حرارت بوده و میتوان درجه حرارت را مشاهده کرد.

نقاط ضعف:

  • هزینه خرید این محصولات به نسبت مدل های گازی بیشتر است.
  • به دلیل پایین بودن فشار، مدت زمان پخت غذا بیشتر خواهد بود.
  • سطح فشار در این محصولات با سرعت بیشتری پایین آمده و زودتر سرد میشوند.

معیارهای انتخاب زودپز مناسب

در هنگام خرید زودپز خانگی حتماً باید به معیارها و فاکتورهای مهم جهت مقایسه و ارزیابی این محصول توجه کرد.

با استفاده از این موارد می‌توان با اطمینان بیشتر و با خیالی راحت تر یک محصول را انتخاب و خریداری نمود، زیرا این فاکتور ها در زمان خرید بسیار مهم هستند.

 

از جمله مهمترین فاکتورهای خرید یک زودپز خانگی عبارت است از:

میزان فشار بخار در زودپز:

اولین فاکتور مهم در هنگام خرید یک زود پز خانگی، میزان تولید بخار و فشار بخار ای است که درون ظرف جمع خواهد شد.

سطح فشار بخار در زودپز یا PSI بر حسب پوند بر واحد اینچ مربع اندازه گیری می شود.

میزان فشار در اکثر زودپز ها ۱۵ psi بوده و این مقدار برای پخت غذا بسیار مناسب است. در نتیجه بهتر از محصولی را انتخاب کنید که فشار بخار آن به این عدد نزدیک و یا کمی بالاتر باشد.

اما معمولاً این مقدار فشار در زودپز های گازی بسیار بیشتر دیده شده و در زودپز های الکتریکی معمولاً فشار حدود ۱۰ الی ۱۲ psi خواهد بود.

فشار بخار کمتر از این مقدار در زودپز باعث می شود تا مدت پخت بسیار طولانی شده و خاصیت زود پز بودن را از دست میدهد و نمی تواند غذا را در مدت کم آماده کند.

قابلیت کنترل فشار:

برخی محصولات موجود در بازار دارای قابلیت جهت کنترل فشار را درون ظرف هستند.

این محصولات دارای سه نوع روش پخت یا سه درجه میزان فشار بوده میتوان به دلخواه یکی از آنها را انتخاب کرد.

معمولاً درجه فشار تعیین شده در این محصولات در سه حالت ۶ الی ۸ psi (پخت آرام)، ۸ الی ۱۳ psi (پخت پخت میانه با معمولی) و ۱۳ الی ۱۵ psi (پخت سریع) می باشند.

میزان فشار بخار کم جهت پخت غذاهای دریایی مانند ماهی و صیفی‌جات مناسب است.

البته برخی مدل ها نیز به صورت چند منظوره تولید شده و دارای ویژگی پلوپز نیز هستند که می‌تواند برای افراد بسیاری کاربر داشته باشد.

این محصولات برای افرادی که فضای کمی در آشپزخانه خود دارند نیز بسیار مناسب است.

تمامی این قابلیت ها در دفترچه راهنمای دستگاه وجود دارد و ما مطالعه آن می‌تواند از وجود این چنین امکاناتی مطلع شوید.

میزان امنیت زودپز:

یکی دیگر از فاکتورهای مهم و بسیار جدی در زودپز ها، میزان امنیت محصول می باشد.

برای بالا بودن امنیت در این محصولات باید به صورت استاندارد طراحی و ساخته شده و درب آنها به خوبی بسته و محکم شود تا بخار داغ از فضای بین بدنه و در خارج نگردد.

همچنین برای جلوگیری از انفجار و پخش شدن غذا به بیرون، دارای بدنه محکم و سوپاپ اطمینان باشد. این قابلیت باید به صورت استاندارد طراحی و تولید شده باشد تا در زمان بالا بودن فشار بخار درون زودپز، میزان هوای اضافه از سوپاپ خارج شده و به طور ناگهانی منفجر نشود.

علاوه بر این درب دستگاه باید دارای قابلیتی باشد تا در هنگام بالا بودن فشار درب آن به صورت دستی باز نشود و قفل باقی بماند.

همچنین اندازه دسته های بدنه نیز باید متناسب با ابعاد زودپز طراحی شده باشد تا بتوان آنها را با اطمینان در دست گرفته و جابجا کرد.

شاید شما نیز در سالها عقب شنیده باشید که زودتر از آن ممکن است منفجر شوند و باعث ایجاد آسیب گردند.

اما توجه داشته باشید که مدلهای جدید و به روز و البته با کیفیت این محصولات چنین خطری را به همراه نداشته و می توان با اطمینان کامل و امنیت بالا غذا را در آن تهیه کنید.

البته توجه داشته باشید که خرید و استفاده از مدل های بی کیفیت و یا ارزان قیمت ممکن است هنوز هم چنین خطراتی را به دنبال داشته باشند.

 

ابعاد و گنجایش زودپز:

یکی دیگر از فاکتورهای مهم در خرید یک زودپز ابعاد و گنجایش آن است که باید متناسب با تعداد نفرات خانواده انتخاب شود.

ظرفیت و گنجایش زودپز ها با واحد لیتر مشخص شده و برای خانواده های دو نفره معمولاً زودپز های ۴ لیتری کفایت میکند.

خانواده های ۴ الی ۷ نفره نیز از زودپز های ۸ تا ۱۰ لیتری میتوانند استفاده نمایند.

توجه داشته باشید که هرچه ظرفیت و گنجایش زودپز بالاتر برود و قیمت آن نیز افزایش خواهد یافت، پس باید متناسب با تعداد نفرات و میزان غذایی که می خواهید تهیه کنید، اقدام به خرید نمایید.

سوپاپ فشار بخار:

همانطور که گفته شد سوپاپ فشار بخار وسیله ای است که جهت افزایش ایمنی و جلوگیری از انفجار زودپز طراحی و تعبیه شده و بسیار حائز اهمیت است.

این قابلیت باعث می شود تا بخار های اضافه موجود در مغز زن به بیرون فرستاده شود و فشار تولید شده در درون مخزن را کاهش دهد.

معمولاً خروج بخار از آنها نیز با کمی صدای سوت همراه بوده و به شما اعلام می کند که فشار درون دستگاه بالا رفته است.

پس می تواند برای جلوگیری از خطرات احتمالی میزان شعله را کم کرده و یا دستگاه را خاموش کنید.

جنس بدنه زودپز:

به طور معمول در اغلب زودپز ها از استیل ضد زنگ ویا آلومینیوم جهت تولید بدنه استفاده می شود.

توجه داشته باشید که زودپز های استیل جوان و ماندگاری بیشتری نسبت به مدل‌های آلومینیومی دارند، البته وزن آن ها نیز بیشتر بوده و قیمت خرید بالاتر نیز دارند.

همچنین بسیار کارآمدتر بوده و غذا را سریعتر آماده می کنند و مدت زمان بیشتری گرم نگه می دارند.

در نتیجه از نظر انرژی بسیار کم مصرف تر و مقرون به صرفه تر هستند.

ظرف بخارپز جداگانه:

برخی مدل‌های زودپز دارای قفسه یا سبد مخصوص بخارپز هستند که به صورت جداگانه طراحی شده و می توان به وسیله آن ها سبزیجات و مواد دیگر را در خارج از ظرف اصلی زودپز، بخارپز نمود.

بخار استفاده شده جهت این کار نیز از بخار درون زرد تامین می شود و می توان همزمان دو غذا را با آن ها تهیه کرد.

دفترچه راهنمای تهیه غذا:

برخی مدل های زودپز به همراه خود یک دفترچه راهنمای تهیه غذا نیز به همراه دارند که می‌توان با استفاده از آنها دما و زمان مناسب جهت طبخ و یک ماده غذایی را به درستی تنظیم نمود.

در نتیجه روش درست پخت با زودپز را به شما نشان می دهند.

گارانتی پس از فروش:

گارانتی پس از فروش یکی از ویژگی هایی است که در برخی محصولات وجود داشته و تضمین می‌کند که شرکت پس از فروش این محصول همچنان از آن پشتیبانی کرده و عیب ها و مشکلات آن را برطرف می کند.

هرچند ممکن است این قابلیت تا سال‌ها برای شما بدون استفاده باقی بماند، اما وجود آن می تواند تضمین کننده کیفیت محصول باشد.

قیمت خرید زودپز:

معمولاً قیمت این دستگاه ها با توجه به ابعاد بدنه، گازی یا الکتریکی بودن، میزان توانایی تولید بخار و برند تولید کننده تعیین می گردد.

مدل های الکتریکی زودپز ها عمدتاً قیمت بالاتری نسبت به مدل های گازی داشته و به همراه آنها میزان برق مصرفی خانه نیز بالاتر خواهد رفت.

اما مدل های گازی قیمت خرید کمتری داشته و هزینه آنچنان قابل توجهی نیز در مصرف گاز نخواهند داشت.

در هنگام خرید این محصولات حتماً به کیفیت و استاندارد بودن آنها نیز توجه کرده و قیمت را مدنظر قرار ندهید. زیرا خرید یک محصول بسیار گران قیمت می تواند چندان کارآمد و کاربردی نباشد.

همچنین محصول بسیار ارزان قیمت نیز می‌تواند با خود خطراتی را به همراه داشته و ممکن است کیفیت آن ها نیز بسیار پایین باشد.

توجه داشته باشید که خطرات ناشی از محصولات بی کیفیت می تواند خسارات جدی برای شما ایجاد کند.

مزایای استفاده از زودپز خانگی

تهیه غذا در مدت زمان کم:

همانطور که از نام دستگاه مشخص است، زودپز ها جهت تهیه سریع تر غذا طراحی و تولید شده اند و باعث صرفه جویی در وقت می شود.

با استفاده از این محصولات میتوانید در زمان بسیار کوتاه غذای خود را طبخ نموده و وقت بیشتری برای انجام کارها داشته باشید.

حفظ ارزش غذایی:

بر اساس تحقیقات انجام شده، طبخ غذا به وسیله زودپز ارزش غذایی مواد موجود را حفظ کرده و آنها را از بین نمیبرد.

زیرا زودپز ها برای پخت غذا از بخار و فشار ناشی از بخار استفاده کرده، در نتیجه باعث حفظ ویتامین ها و عناصر مغذی در مواد غذایی می شوند.

علاوه بر این به دلیل کوتاه بودن زمان پخت غذا توسط زودپز، این مواد درون غذا باقی مانده و به وسیله حرارت از بین نمی روند و غذای سالم تری خواهند بود.

صرفه جویی در مصرف انرژی:

استفاده از زودپز ها علاوه بر صرفه‌جویی در زمان تهیه غذا، در مصرف انرژی نیز صرفه جویی می کند.

زیرا با کاهش زمان پخت غذا انرژی کمتری جهت پخت و پز مصرف شده و در نتیجه به محیط زیست نیز آسیب کمتری وارد می شود.

 

تهیه غذای خوش عطر و خوش طعم:

تهیه غذا با استفاده از زودپز باعث می شود تا بو و مزه غذا از بین نرفته و مواد غذایی طعم اصلی خود را حفظ کنند.

این قابلیت باعث می‌شود تا خواص و ویتامین های موجود در مواد غذایی نیز باقی مانده و از بین نروند، در نتیجه غذا بسیار لذیذ تر و خوش عطر تر خواهد بود.

لطفا به این مطلب رای دهید
[Total: 0 Average: 0]
فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • خانه
  • تکنولوژی
  • قیمت و خرید اینترنتی بهترین و پرفروش ترین زودپز خانگی زودپز آلمانی ایرانی دیجی کالا